Blog

Blog


Passion led us here

Septembrie 1, 2022

 
Anul scolar 2021-2022, al doisprezecelea an în formula consacrată Elda a fost un an „bogat”, dacă ne raportăm la învățări, la rezultate, la abilități și competențe cizelate la cel mai înalt nivel. 
Am continuat dezvoltarea pe plan local și am început drumuri noi, pe plan internațional. Am dezvoltat echipa și am reușit să continuăm activitatea atât cu prezență fizică, cât și online. Am reușit să fim aproape de voi!
Cursanții Elda, de la mic la mare, au continuat să își dezvolte abilitățile de care au nevoie. Unii dintre ei au susținut examenele Cambrdige și ne-am bucurat alături de ei și de trainerii noștri pentru rezultatele de excepție:
– 2 PET cu distincție și obținerea nivelului B2,
– 10 FCE, din care doi cu distincție și nivelul certificat C1,
– 27 CAE, dintre care 4 cu distincție si nivelul certificat C2,
– 20 CPE, nivelul maxim de certificare, dintre care 4 cu distincție.
 
Felicitări tuturor!!!
Fiecare dintre voi ați reușit să vă atingeți potențialul maxim în timpul pe care vi l-ați alocat. Competențele de comunicare dobândite vă vor fi de folos în toate aspectele vieții sociale și profesionale de acum înainte. Pe certificatele voastre scrie ce ați dovedit că știți să faceți. Folosiți-vă abilitățile și cunoștințele acumulate cu folos!

Din palmaresul Elda...

Mihai T a venit primul. In clasa 1. Apoi a venit si Eduard. După 7 ani și aproape 240 de ore de formare directă Mihai si Eduard au sustinut cu succes First Certificate in English. La egalitate. 183 puncte. Adica nivelul C1La evaluarea internă Elda din iunie au obținut 176 respectiv 171 puncte. Cu 2 puncte sub recordul Elda pentru clasa a 7-a (obținut de Sabou Jasmin în iulie 2017). Dar drumul lor continuă. Mulțumim trainerilor care i-au însoțit de-a lungul anilor – Mădălina Barta, Iulia Hădade, Iulia Noje, Raluca Sirbu și Timea Maier.


Alexia P a ajuns la Elda în clasa a 5-a împreună cu Antonia. Un an mai târziu, în martie, obține certificatul internațional Preliminary in English cu 159 puncte. La finalul clasei a 11-a (5 ani mai târziu) si 200 de ore de formare Alexia a obținut Proficiency in English cu 222 puncte. Drumul ei se oprește aici, pentru că peste Grade A la nivelul C2 nu există. Este nivelul de perfecțiune. Multumim Dana Mezei. La evaluarea finală Elda din iunie – Alexia a realizat 216 puncte.

Briana C a venit tot în clasa a 5-a. La finele primului an incurajata de colega noastra Szabo Ildike a obținut Preliminary in English cu 159 puncte. Au urmat alți 5 ani și 240 ore de formare până la următoarea certificare internațională pentru Proficiency in English Grade A cu 220 puncte. Multumim Szabo Ildike, Iulia Noje si Dana Mezei. Felicitări Briana pentru cel mai bun rezultat la clasa a 10 din istoria Elda!

Patricia B a încheiat acum clasa a 6-a. Vine la Elda din clasa a 2-a alături de Andrei, Tudor si Ana. A decis câ vrea să-și valideze internațional pregătirea cu noi. Și a reușit să demonstreze 175 puncte pe nivelul B2 la examenul First Certificate. Și să doboare recordul de vârstă (deținut de Moise Alina din iulie 2017). Felicitari Patricia si multumiri celor care au contribuit la performanța ta: Iulia Noje, Calina Ardelean, Raluca Sirbu si Timea Maier. La evaluarea interna Elda Patricia a realizat 172 puncte.

Luciana V ni s-a alăturat din clasa a 9-a cu un nivel B2 certificat la admitere. În 3 ani și aproximativ 130 de ore de formare ea a reușit sa dovedească 222 puncte sau Grade A in Proficiency in English. La ultima evaluare oficiala Elda din iunie, Luciana a realizat 214 puncte. Felicitari Luciana si mulțumiri celor care au contribuit la performanța ta – Dana Mezei din partea noastra.

Raluca S CPE – Grade B. Ultima evaluare Elda din iunie – 208 puncte. În mai puțin de 5 ani (200 ore) Raluca a evoluat de la A2 la C2. Patru niveluri de competență în 5 ani! Felicitări ție și celor ce te-au însoțit- Raluca Sirbu și Dana Mezei.

Mulțumim celor care au făcut posibile toate acestea de-a lungul anilor: Iulia Hădade, Mădălina Barta, Gabriela Lupșe, Szabo Ildike, Anamaria Hontău, Iulia Noje, Călina Ardelean, Raluca Sîrbu, Delia Bucsi, Laura Șerban, Adelina Pop, Ale Marincaș, Timea Maier și Dana Mezei! Continuăm împreună, Elda is all of us!

PS Cu certificații ne vedem la începutul lui octombrie. Sărbătorim! Pe cei care continuă îi așteptăm la ”cursuri cu drag” – așa cum v-am obișnuit 🙂 Iar cei ce vor să ne cunoască vă invităm tot cu drag să vă înscrieți aici.

Pilgrims Course with Elda

De câțiva ani, sfârșitul verii îmi este dedicat reconectării cu mine ca profesor, cu colegii mei și cu vocația mea, pregătindu-mă astfel pentru reîntâlnirea cu elevii. De data aceasta reconectarea am făcut-o împreună cu colegii care au participat la cursul Pilgrims din Oradea, invitat fiind Chaz Pugliese.

Am mers cu mari așteptări dar fără emoții, intuind că aici voi găsi o comunitate de profesori care gândesc ca mine, deschiși spre învățare, cuprinși de emoția anticipării primelor zile de școală, a noilor întâlniri și a reintâlnirilor cu elevii. Ne-am cunoscut pe hol la o cafea și într-un mingle chit-chat despre ce-am mai facut în ultimele zile de vacanță și despre așteptări legate de curs. De data aceasta noi eram cursanții, nerabdători sa fim surprinși de activitățile pregătite de Chaz și să trăim momente AHA împreună. Cu toții căutam acel ceva care să ne readucă în clasă, să ne reamintească senzația minunată de a fi împreună, a experienței învățării laolaltă.

Dincolo de activități proaspete, menite să ne surprindă prin simplitate și ingeniozitate, de tips and tricks for creativity, de povești personale legate de relația profesor-elev trăite în diverse colțuri ale lumii, cursul a pus accentul pe învățarea umanistă, pe apropierea de elev, pe modul în care putem să răspundem tuturor nevoilor și stilurilor de învățare. A-l vedea pe elev ca pe un individ capabil nu doar să invețe o limbă, dar și să își dezvolte gândirea critică și creativitatea, să aibă curajul de a fi original și de a-și folosi ceea ce numim lateral thinking skills.

Au fost trei zile în care ne-am dat răgazul de a ne reconecta și de a reflecta asupra anului școlar ce vine, asupra relației cu noi înșine ca profesori și cu elevii, cu care învățăm împreună.

by Timea Maier

Trainerii Elda sunt în continuă formare, pentru că înțelegem importanța învățării continue și vrem să fim cei mai buni parteneri ai cursanților noștri. Cursurile Pilgrims sunt astfel de ocazii de învățare, inițiate și organizate în România de Asociația Eurolingva, partenerii noștri în organizarea de examene Cambridge, împreună cu Pilgrims.

Tot în categoria formare profesională putem menționa aici cea de a 4-a ediție a conferinței RO-HU  Regional ELT Conference organizată tot de Eurolingva în colaborare cu Centrul de Limbi Străine Partium. Aveți aici mai multe detalii. Știm deja că va fi un eveniment care nu trebuie ratat și abia așteptăm să mergem!